Riisisalaatti nautitaan jäähdytettynä. Se on ruokaisa salaatti, mutta sopii myös lisäkkeeksi juhliin. Meillä riisi kypsyy riisinkeittisessä, johon riisi pitää huuhtoa, mutta riisi tulisi huuhtoa muutenkin ennen keittämistä, jotta myrkyt lähtevät pois.
Riisi voi olla mitä tahansa irtonaista riisiä oman maun mukaan, itse käytin täysjyväriisiä. Riisin voi jäähdyttää erikseen, mutta jos on kiire on helpointa yhdistää se pakasteisiin. Näin riisi viilenee ja pakasteita ei tarvitse sulattaa erikseen.
Riisisalaatti
4 annosta
Kastike:
2 dl kaurafraichea (Oatlyn iMat on parasta tähän)
1 valkosipulin kynsi
1 tl balsamietikkaa
1/4 tl pippuria tai pippurisekoitetta
1-2 rkl makeaa chilikastiketta
Salaatti:
2 dl irtonaista riisiä
2 dl pakasteherneitä
2 dl pakastemaissia
1/2 kurkku
1/2 purjo
1 maustekurkku
1 omena
1. Tee ensin kastike maustumaan. Murskaa tai hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset kaurafraichen sekaan. Laita jääkaappiin.
2. Huuhdo riisi vedellä muutaman kerran. Keitä pakkauksen mukaan.
3. Kuutioi kurkku, maustekurkku ja omena. Suikaloi purjo.
4. Kun riisi on kypsää yhdistä se pakasteherneiden ja maissien kanssa, sekoita ja anna jäähtyä.
5. Lisää muut ainekset sekä maustunut kastike, sekoita.
6. Tarjoile heti tai laita vielä viilentymään/maustumaan.
Kommentit
Lähetä kommentti