Lempiruokiini kuuluu ehdottomasti kaikki intialaiset curryt, joten niistä tulee löytymään monia variaatioita. Resepteistä saa varmasti selville, mitkä ovat minun lemppareita. Tämä on ihan peruscurry, mutta erikoisen siitä tekee peruna, mikä tuo erilaisen tuntuman ja rakenteen.
Lisukkeena voi olla esimerkiksi jasminriisi, vaikka täysjyvä onkin terveellisempi valinta.
Kikherne-pinaatti-perunacurry
4 annosta
3 isoa perunaa
1-2 rkl kookosöljyä
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1tl kurkumaa
1tl savupaprika- tai paprikajauhetta
1 tl kuivattua basilikaa
1/2 tl juustokuminaa
tilkka tabascoa
1 tl omenaviinietikkaa
1 tölkki kikherneitä
1 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa, pippuria, chilijauhetta ja kurkumaa
1 tölkki kookosmaitoa
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl curryjauhetta
70 g tuoretta baby-pinaattia (noin 2 kourallista)
1. Pese ja pilko perunat kuorineen, keitä kunnes kypsiä (10min). Keitä samalla lisäkeriisi.
2. Paista perunoita kookosöljyssä, kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan. Mausta perunat, ja lisää omenaviinietikkaa.
3. Paista toisella pannulla kikherneitä isommalla pannulla, mausta. Lisää perunat, kookosmaito tomaattisose ja curryjauhe.
4. Lisää lopuksi pinaatti. Anna kastikkeen hautua muutama minuutti. Nauti riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti