Näitä mustapapupihvejä voi varioida oman maun mukaan, varsinkin jos ruokaan haluaa lisää potkua tai tiettyjä makuja. Nämä pihvit toimivat hyvänä pohjana mustapapupihveille tai mille tahansa papupihveille. Yrttinä voi käyttää persiljaa, basilikaa tai korianteria oman teeman mukaan. Itse käytin lehtipersiljaa, mikä oli miedoin valinta pihveihin.
Tein omat pihvini kuivatuista mustapavuista (250g), myös kaksi isoa tölkkiä ajaa saman asian, mutta esimerkiksi 2 tetraa GoGreenin mustapapuja tuottaa vähemmän kuin 12 pikkupihviä. Kun muotoilee pihvit suuremmiksi saa aikaan vaikka pihvin hampurilaisiin, mutta pienissä pihveissä on sellaisenaan enemmän paistopintaa ja siksi hyvää makua.
Mustapapupihvit
4 annosta, 12 pikkupihviä
250g kuivattuja papuja liotettuna ja keitettynä tai 2 tölkkiä valmiita papuja
1 dl valitsemaasi tuoretta yrttiä
3/4 korppujauhoja
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta tai tilkka tabascoa
1 puna- tai keltasipuli
reilusti öljyä paistamiseen
1. Valmista pavut ohjeen mukaan tai huuhtele tölkkipavut. Muussaa pavut kulhossa.
2. Hienonna yrtti ja lisää se massaan muiden mausteiden ja korppujauhojen kanssa.
3. Hienonna sipuli ja kuullota öjlyssä tai vedessä. Lisää se massaan.
4. Muotoile pihvit suoraan pannulle ja paista niitä keskilämmöllä öljyssä kunnes pinta on paistunut.
Kommentit
Lähetä kommentti