![]() |
Nämä pannukakut ovat variaatio 3 raaka-aineen letuista. Pannukakut ovat terveellinen aamupala tällä reseptillä, mutta jos syöt pannukakut aina siirapilla niin terveellisyys on kaukana. Itse käytän siirappina agavevesi-siirappia, mutta vaahterasiirappi ja muut käyvät hyvin.
Mukaan voi lisätä omia mausteita aina vaihtelun vuoksi, kuten kanelia. Sekaan on myös joskus laitettu Annaksen piparkakkuja ja hyvää oli. Kokeile eri variaatioita ja kekseliäisyys palkitaan, uskalla siis varioida.
Parasta letuissa on, että ne voi syödä melkein minkä vaan kanssa. Esimerkiksi tuore- tai pakastemarjat joko siirapin tai soijavispin kanssa. Omat lempparitäytteet löytyvät kyllä aikanaan. Pannukakut maistuvat kyllä ilman täytteitäkin, koska leivinjauheella tehtynä ne ovat ihanan kuohkeita.
Banaanin kannattaa antaa kypsyä kunnolla, sillä kypsä banaani on makeampi. Tällöin ei tarvitse maustaa lettuja liikaa siirapilla. Keltainen banaani saattaa tarvita enemmän kasvimaitoa, jos taikinan koostumus on liian jäykkä.
Paiston helpottamiseksi kannattaa pannulle lisätä vähän kasvirasvaa. Varsinkin, jos paistinpannusi ei ole parhaimmassa kunnossa.
Aamiaispannukakut kahdelle
noin 12 pientä lettua
Peruspohja:
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl kasvimaitoa
1 kypsä banaani
1 rkl siemeniä (itse käytän pellavan siememiä)
1/4 tl leivinjauhetta (kuohkeuttaa mukavasti, itse lisään aina)
1/2 tl maustetta (kaneli, piparkakku)
1. Mittaa kaurahiutaleet tehosekoittimeen (ja lisää siemenet).
2. Kun hiutaleet ovat jauhettu lisää maito, banaani ja muut mausteet.
3. Soseuta.
4. Paista paistinpannulla (lisää kasvirasvaa kevyesti pannulle, tarvittaessa) keskilämmöllä pieninä lettuina kunnes ne alkavat kuplia ja käännä.
5. Syö sellaisenaan tai kokeile eri täytevariaatioiden kanssa.
![]() |
Mustikoita ja soijavispiä |
Kommentit
Lähetä kommentti